Štípnutí/bodnutí/kousnutí hmyzem

UŽITÍ: 3* po 10 min (u čerstvých štípnutí, kde je hodně energie - otok prudce narůstá), po 1 hodině u těch co již nějakou dobu máme, nebo není prudká reakce. Pokud je reakce na lék, užíváme dále s výrazně většími rozestupy (max 5 kuliček denně).

Pomoc z přírody a jiné tipy

Pomoc z přírody

Jedním z nejznámějších mechanismů je přiložení rozřízlé cibule, nebo brambory na postižené místo. Šťáva pronikající do kůže zmírňuje svědění a snižuje otok.

Otok splaskává i při chlazení místa studenou vodou, nebo po přiložení ledového obkladu.

Pokud štípnutí potřeme tea trea olejíčkem, desinfikujeme tím postižené místo a zabráníme tak vzniku zánětu.

Dobrým tipem, který se dá nalézt snad v každé domácnosti je přikládání kusu látky namočené v octě.

Homeopatická pomoc

Homeopatická pomoc

Apis mellifica - včela medonosná: Nejčastější lék na jakékoli otoky - vše co prudce narůstá. Postižené místo rychle natéká, je zarudlé a teplé, může být pulzující. Tipickým příkladem je reakce po bodnutí včelou.

Ledum palustre - Rojovník bahenní: Nejvíce užívaný lék na hmyzí kousnutí. Jeho pole působnosti je všude kde dochází k ostrým poraněním - komár, pavouk, klíště (ale i píchnutí jehlou). Místo může být chladné, úlevu přináší chlad. Předností tohoto léku je, že vyrovnává predispozice pro vznik boreliozy, proto je vhodné užívat 1 kuličku po vyndání klíštěte.

Cantharis vesicatoria - Puchýřník lékařský: Jak sám název napovídá, užití tohoto léku je všude tam, kde se nám tvoří drobné svědivé puchýřky a to nejen následkem hmyzí říše, ale například i u popálnenin prvního stupně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru